Ingatlanközvetítés

Az ingatlanközvetítői tevékenységem jelszava; „Ügyvédem az ingatlanosom”. Célom az ügyvédi tevékenység során ingatlan ügyekben szerzett tapasztalatok felhasználásával ügyfél központú ingatlanközvetítői tevékenységet folytatni, az ügyvédi munkakörre vonatkozó etikai szabályok betartásával, felelősségbiztosítással.

Amennyiben ön ingatlanának értékesítésében, vagy bérbeadásában gondolkodik és szakértő segítségre lenne szüksége az eladás, bérbeadás során, kérem keressen elérhetőségeim egyikén.

Szolgáltató ingatlanközvetítő

Az ingatlanközvetítés nem csupán arról szól, hogy megmutatom a megbízó ingatlanát, hanem arról, hogy megvizsgálom az ingatlan jogi helyzetét, arról tájékoztatom az ügyfelet, megtesszük a szükséges intézkedéseket, egyúttal tanácsot adok az ingatlan jobb eladhatósága érdekében, figyelemfelhívó hirdetéssel elindítom a piacra kerülés folyamatát, majd bemutatom az érdeklődőknek az ingatlant. Ezt követően a megbízót végigkísérem az értékesítés teljes folyamatán.

Hogyan kezdjen bele?

Ingatlan jogi helyzetének tisztázása

Keressen meg és vizsgáljuk meg ingatlana jogi helyzetét!

Számtalan esetben találkoztam azzal, hogy az ingatlan tulajdonosa úgy tudta a tulajdoni lap már nem tartalmaz terhet, hogy a felvett hitel, állami támogatás miatt bejegyzett jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom, vagy egy végrehajtási eljárás miatt bejegyzett végrehajtási jog, vagy egy bejegyzett haszonélvezeti jog a jogosult halála után törlésre került, azonban a valóságban ez mégsem történt meg. Jó tudni, hogy a legtöbb esetben ez nem történik automatikusan, hanem csak kérelemre fogják törölni.

Ingatlan eladhatóságának költségmentes növelése

Az ingatlanközvetítés során vannak olyan technikák, alapszabályok, melyek betartásával az ingatlan gyorsabban új tulajdonosra talál azáltal, hogy a hirdetésben az ingatlan figyelemfelhívóbb, valamint a megtekintő az ingatlanba történő belépést követően otthon érzi magát, el tudja képzelni, hogy minden este ide fog hazatérni.

Ingatlan eladhatóságának költséggel járó növelése

Érdemes megvizsgálni azt, hogy az ingatlan várható eladási értéke számottevően növelhető-e bizonyos beruházások elvégzésével, gondolok itt egy festésre, parketta cserére, bizonyos berendezések javítására.

Ingatlan hirdetése

Számtalan olyan szófordulat és hívogató kifejezés van amely figyelemfelhívóbbá teszi hirdetését.

Felkészülés a gördülékenyebb szerződéskötés érdekében

Az ingatlan értékesítése, bérbeadása során a szerződés előkészítésekor az okiratot szerkesztő ügyvéd számtalan dokumentumot be fog kérni. Ha ezek körét már a hirdetés feladása előtt megismeri és beszerzi azzal gördülékenyebbé teheti az adásvétel, bérbeadás ügyintézését.

Vegye fel velem a kapcsolatot, ha tanácsadásra, ingatlannal kapcsolatos ügyintézésre, vagy ingatlanközvetítőre van szüksége!

Én, dr. Csuzda Zsolt esküszöm, hogy ügyvédi hivatásomat az ügyfeleim érdekében, A Magyar Köztársaság Alkotmánya és jogszabályai szerint lelkiismeretesen gyakorlom, és az ennek során tudomásomra jutott titkot megőrzöm. Isten engem úgy segéljen.

Dr. Csuzda ZsoltÜgyvéd